Sue Ellen från Tucson i USA gjorde ett impulsköp av en klarröd filthatt. Lite senare läste hon dikten 'Varning' av Jenny Joseph och tycke uppstod. Hon bestämde sig för att ge bort en röd hatt och en kopia av dikten som födelsedagspresent till sin bästa väninna Linda. 

Linda uppskattade presenten så mycket att Sue Ellen gav bort samma sak till en annan vän, sedan till ytterligare en. En dag gick det upp för dem att de höll på att bli en Röd-Hatt-förening (The Red Hat Society) och att de kanske skulle gå ut och dricka te i full skrud.De bestämde sig för att skaffa lila kläder som inte alls passade ihop med hattarna, allt för att fullborda diktens uppmålade bild. Tepartyt var en oerhörd succé. Snart ville fler och fler vara med och det köptes röda hattar i mängd. Till slut blev de så många att de fick starta nya grupper, s k chapters.

Sue Ellens förhoppning var att dessa grupper skulle spridas världen över och idag finns det chapter i alla stater i USA, Cnada, Bahams, Kina, Australien, Saud-Arabien, Tyskland, England, Sverige, Nederländerna, Norge, Belgien, Luxemburg m fl.

Dela den här sidan